La culpa sempre és nostra

El canvi climàtic, la inflació, les apagades elèctriques, la desafecció política entre d’altres mals acaben tenint sempre un únic culpable si analitzem la lògica que domina als missatges que rebem: nosaltres.  
 

Ens fan el sermó sobre el reciclatge: que separem les deixalles que generem, que utilitzem paper reciclat i estalviem bosses de plàstic. Ens fan sentir perpetradors i perpetradores del canvi climàtic obviant que són les grans empreses, junt amb els Estats, les causants de la major part de la contaminació global. Podem estar d’acord en què tots els esforços serveixen, en què de mica en mica avancem cap una societat més conscienciada sobre els temes mediambientals i que aquest serà el motor que impulsarà Estats i empreses a canviar les seves actituds. Així que potser cal que canviem el punt de mira. 

També la desafecció política (expressió mediàtica i de moda que fa dècades que la ciència política fa anar d’aquí cap allà) s’associa a la vagància de la ciutadania no disposada a moure un dit per contribuir al progrés social. Les institucions es mantenen mutis i són els partits qui entonen el mea culpa el dia següent de les eleccions.  

Si hi ha una gran apagada (posem per cas, a Barcelona) som tremendament irresponsables per posar massa fort l’aire condicionat i si les Rondes es col·lapsen, irresponsables per no usar el precari transport públic (a Ponent ens n’aniria bé, ni que fos de precari perquè hi ha llocs on encara és inexistent). La inflació la provoquem també nosaltres, com apunta en Solbes, que deixem massa propina (això explica també el gran misteri de per què no arribem a final de mes) i no les constants pujades de preus com les dels serveis públics que avui s’anuncien. El preu del gas puja més per als particulars, RENFE i TMB apugen els preus dels bitllets un 4% però no tenen res a veure amb la inflació.  

I per adobar-ho, en Montilla, partícip d’aquest gran costum de donar-nos la culpa de tot, ens demana amb llàstima que deixem de fer-nos les víctimes.

Que tingueu una bona entrada al 2008!

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: La culpa sempre és nostra

 1. andreutb diu:

  Als pedestres ens engrapen pels ous i als poderosos els llepen el cul. Vet aquí el que fa la classe política.
  I a sobre ens renyen per dolents, més que dolents.

 2. joan diu:

  eis sara, canviant de tema, a la caselles de lleida no et tenen tia!!!
  on puc trobar-te? ve a tu ja o se vull dir el llibre, jeje

 3. joan diu:

  eis sara, canviant de tema, a la caselles de lleida no et tenen tia!!!
  on puc trobar-te? ve a tu ja o se vull dir el llibre, jeje

Els comentaris estan tancats.