L’amor ha de ser lliure

Justament avui, l'Institut Català de les Dones ha iniciat una campanya per ajudar el jovent a detectar les conductes de domini, possessió, control o agressivitat en les relacions de parella. La campanya té lloc precisament ara, en el marc de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Sota el lema “L’amor ha de ser lliure de masclismes, bronques i gelosia” pretén arribar a nois i noies d’entre 14 i 25 anys.

L’anunci em sembla força encertat perquè qüestiona tota una sèrie de conductes que la societat considera normals, com a inherents a les relacions entre homes i dones. Val a dir que la línia d’aquesta campanya segueix la pauta del programa “Talla amb els mal rotllos” i que, per tant, continua treballant per la prevenció de la violència envers les dones. Els propers dies seran molts els municipis on es commemori el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Crec que, per damunt de tot, cal que no s’oblidi que la violència s’acabarà amb canvis socials, però també amb accions formatives que, com aquesta, intenten evitar la perpetuació d’un determinats rols en el jovent. Alhora, s’engrandeix el concepte de violència envers les dones que tradicionalment s’entenia per violència només l’agressió física. Així que tothom alerta perquè controlar les trucades del mòbil o els “no et posis aquesta faldilla” són un mal rotllo, com deia l’anunci.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: L’amor ha de ser lliure

 1. Ei Sara!!!!! soc l’Aranda!!

  Molt bon comentari, endavant amb l’Assemblea de les Dones!!!!! t’agrego a amics!!!!!

  Fins aviat!

 2. Marc Arza diu:

  Sara,

  A l’Olla de Grills s’ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

  http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

  T’hi apuntes?

  Marc Arza
  http://www.catalunyafastforward.blogspot.com

 3. Et tinc enllaçada! Una abraçada per tu i pels desplaçaments Tàrrega-Barcelona, amb amor, i humor ;)!

Els comentaris estan tancats.