A Tàrrega, l’amor no mata

Celebro enormement que per fi les polítiques de dones hagin arribat a l’Ajuntament de Tàrrega. Comencen de mica en mica però amb pas ferm. La creació d’una regidoria específica ja era un bon auguri i ara es comença a visibilitzar la seva tasca. D'entrada, s'ha prioritzat la conscienciació social envers una realitat que ha passat de ser un problema que no trascendia de l'àmbit domèstic a ser considerada una problemàtica social. D'aquesta manera, el mes de novembre s’ha posat en marxa un cicle cultural i cívic que condemna la violència de gènere. 

 

 

Al meu entendre, el gran repte de l’equip de govern targarí serà la implementació de polítiques que incorporin la visió i les aportacions de les dones. Més enllà de les accions específiques que pugui realitzar la Regidoria de la Dona, la gran tasca pendent de l’Ajuntament de Tàrrega és l’aplicació de la transversalitat de gènere en totes les seves polítiques.

 

Els grans temes de ciutat, com la millora de la travessia de la Nacional IIhan d’incorporar necessàriament l’opinió de les ciutadanes. Concretament, en l’àmbit de l’urbanisme són múltiples les iniciatives dedicades a la integració de la perspectiva de gènere en la planificació urbana i el desenvolupament local. A l'estudi Urbanisme amb perspectiva de gènere es fan algunes aproximacions sobre com afecta l'urbanisme a la vida de les dones i per què cal que contempli la perspectiva de gènere, també se n'exposen algunes aplicacions pràctiques.

Així que moltes felicitats a la Regidoria de la Dona i molta sort i paciència en el procés de conscienciació de la resta de l'equip de govern!

 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.